Program slăbire

Planificare program saptamana 2

Săptămâna 2 - detoxifiere antiinflamatoriu

Continuăm săptămâna 2 cu focus pe detoxifierea colonului și reducerea inflamațiilor prin consumarea seara de Omega3, 2000mg/zi. Fă o prioritate din antrenamente, ele susțin peristaltismul și circulația limfei. Introducem ca element opțional stimularea limfatică prin masajul abdominal. 

FOCUS NUTRIȚIE

Dorim să eliminăm constipațiile, să creștem numărul de scaune prin stimularea procesului digestiv. Creștem cantitatea de 1) fibre, 2) apă, 3) probiotice și 4) Omega3.

Focusul săptămânii: DETOX COLON & ANTIINFLAMATORIU, consumă cel puțin 1 pahar de apă înainte și 1 pahar de apă după fiecare masă, adaugă fibre la fiecare masă, o sursă de probiotice și Omega3 (suplimente și/sau alimente bogate în Omega 3 precum semințele de in, cânepă, chia, pește, ulei de măsline, măsline, etc)

Știai că vitamina C și clorofila sunt de ajutor în detoxifiere pentru colon și ficat?

Progresul tău la sfârșitul acestei săptămâni

MOTIVAȚIA SĂPTĂMÂNII

Începe săptămâna cu o mentalitate deschisă. Este în regulă să nu fi motivat, ce nu este în regulă în schimb este să nu îți cultivi disciplina.

Prin practicarea curentă a disciplinei îi oferi creierului șansa să creeze structura neuronală care permite rularea obiceiului ori de câte ori ai nevoie.  

Focusul săptămânii: Implementează un obicei nou. De exemplu, învață și practică seara 5 minute de masaj limfatic abdominal cu rola sau cu palmele.

Știai că poți vedea rezultate chiar după ziua 6?

LUNI - ZIUA 8/63

Mic dejun - max. 350 g

2 felii toast pâine integrală sau wasa , toping de avocado , 2 ouă ochi/omletă coapte la cuptor în formă de briosă sau fierte, diverse legume, condimente. 1 pahar de kefir slab cu o linguriță semințe de in măcinate și o linguriță de semințe de chia. 

Gustare ora 10 (opțional, doar dacă resimțim foame): un măr

Prânz - max. 350 g

Piept/pulpe (fără piele) de pui, garnitură de orez integral/negru (40 g cântărit nefiert) cu fasole verde,roșii și mult pătrunjel.

Cină - max. 250 g

Supă cu multe legume, zarzavat și după preferință cu sau fără pui. 1-2 felii pâine integrală/wasa/fin crisp/ tăiței de orez, cu mult pătrunjel deasupra.

(dacă îți place ghimbirul, poți încerca o supă de pui în stil asiatic cu ghimbir, franjuri de ou, usturoi, legume, ciuperci)

MARȚI - ZIUA 9/63

Mic dejun - max. 350 g

1 pahar de limonadă cu o linguriță semințe de in măcinate, o linguriță de semințe de chia și o linguriță polen crud.

O lipie integrală umplută cu ton în suc propriu, frunze de salată, măsline verzi, roșii, 2 felii de lamaie, ardei, etc. 

Prânz - max. 350 g

Piept/ pulpe la cuptor (fără piele), garnitură de orez integral/negru (40 g cântărit nefiert) cu fasole verde,roșii și mult pătrunjel.

Cină - max. 250 g

Mâncare de spanac cu 2 ouă ochiuri/ coapte în formă de briosă, o lingură de mămăligă sau sau boabe de porumb fierte.

MIERCURI - ZIUA 10/63

Mic dejun - max. 350 g

Omletă din 2 ouă cu o lingură fulgi fini de ovăz în compoziție, diverse legume preferate (ex. roșii, castraveți, ridiche, ardei, etc), 1 pahar de kefir slab cu o linguriță semințe de in măcinate și o linguriță de semințe de chia. Pentru gust se poate adăuga scorțișoară.

Gustare ora 10 (opțional, doar dacă resimțim foame): un măr

Prânz - max. 350 g

Pește la cuptor/creveți cu paste proteice Sam Mills/integrale (40 g cântărite nefierte), sos de roșii cu diverse plante aromatice după preferințe (usturoi, busuioc, oregano, pătrunjel, etc)

Cină - max. 250 g

Supă cu multe legume, zarzavat și după preferință cu sau fără pui. 1-2 felii pâine integrală/wasa/fin crisp/ tăiței de orez, cu mult pătrunjel deasupra.

(dacă îți place ghimbirul, poți încerca o supă de pui în stil asiatic cu ghimbir, franjuri de ou, usturoi, legume, ciuperci)

JOI - ZIUA 11/63

Mic dejun - max. 350 g

1 kefir muller/de băut cu un pliculeț Colon Detox de la Fares sau adaugă o linguriță semințe de in măcinate, o linguriță chia și o linguriță polen crud. Atenție! bea minim 500 ml de apă în următoarele 30 minute ca să eviți constipația.

Prânz - max. 350 g

Pește la cuptor/creveți cu paste proteice Sam Mills/integrale (40 g cântărite nefierte), sos de roșii cu diverse plante aromatice după preferințe (usturoi, busuioc, oregano, pătrunjel, etc)

Cină - max. 250 g

Supă cremă de legume (mix legume sau cu o legumă predominantă, ex. roșii, ciuperci, brocolli, etc), cu adaos 1 lingură fulgi ovăz, 1 lingură brânză slabă de văcuță și  mult pătrunjel deasupra. Fără cartofi!

VINERI - ZIUA 12/63

Mic dejun - max. 350 g

O lipie integrală umplută cu ton în suc propriu, frunze de salată, măsline verzi, roșii, 2 felii de lamaie, etc.

1 pahar de kefir slab cu o linguriță semințe de in măcinate și o linguriță de semințe de chia. Pentru gust se poate adăuga scorțișoară, cacao sau chiar vanilie.

Prânz - max. 350 g

Supă cremă de legume (mix legume sau cu o legumă predominantă, ex. roșii, ciuperci, brocolli, sfeclă, etc), cu adaos 1 lingură fulgi ovăz, 1 lingură brânză slabă de văcuță și  mult pătrunjel deasupra. Fără cartofi!

Cină - max. 250 g

Pește la cuptor cu legume, fără cartofi. (ex. broccoli, morcovi, sparanghel, roșii, etc.) Vezi idei de sosuri în intrebări frecvente.

SÂMBĂTĂ - ZIUA 13/63

Mic dejun - max. 350 g

1 pahar de limonadă cu o linguriță semințe de in măcinate, o linguriță de semințe de chia și o linguriță polen crud.

După 20-30 minute – Omletă din 2 ouă cu o lingură fulgi fini de ovăz în compoziție, spanac, puțin parmezan deasupra pentru gust. 

Prânz - max. 350 g

Supă cremă de legume (mix legume sau cu o legumă predominantă, ex. roșii, ciuperci, brocolli, sfeclă, etc), cu adaos 1 lingură fulgi ovăz, 1 lingură brânză slabă de văcuță și  mult pătrunjel deasupra. Fără cartofi!

Cină - max. 250 g

Un castron de popcorn fără sare cu foarte puțin parmezan ras deasupra, pentru gust.

DUMINICĂ - ZIUA 14/63

Mic dejun - max. 350 g

2 clătite din făină integrală/ 2 felii de păine integrală cu gem fără zahar sau cremă de ciocolată fără zahăr. Poți adăuga și câteva nuci deasupra dacă îți place. 

Prânz - max. 350 g

O salată pe bază de frunze înainte pentru a face absorbția de carbohidrați lentă. Apoi 2 felii de pizza din făină integrală sau folosește lipie integrală/ păine integrală pentru blat. Pentru toping folosește pui/ ciuperci, sos de roșii, multe legume, foarte puțină mozzarela. NU mezeluri!

Cină - max. 250 g

Pește la cuptor cu legume, fără cartofi. (ex. broccoli, morcovi, sparanghel, roșii, etc.) Vezi idei de sosuri în intrebări frecvente.