DESPRE

BARRE BANDS

Clasa de BARRE BANDS este o clasă specială de Barre cu un accesoriu special, banda elastică. Elasticul are scopul de a intensifica antrenamentul și de a oferi suport în abordarea posturilor înalte. Antrenamentul cu benzile elastice oferă un punct de intrare ideal, în arealul exercițiilor de rezistență. Benzile pot fi un instrument de tranziție fantastic pentru cei care doresc să treacă la acest tip de antrenament, cu mișcări scurte și foarte eficiente, pentru tonificare musculară și arderea țesutului adipos.

Benzile elastice au fost create la începutul anilor 1900 din recuzita medicală și au fost folosite pentru reabilitarea pacienților cu atrofie musculară. În ultimii douăzeci de ani au luat naștere modele noi. Pe langă faptul că benzile elastice încă sunt utilizate pe scară largă în mediul medical, pentru a ajuta pacienții să își recăștige musculatura, forța ligamentelor, tendoanelor și articulațiilor, au devenit foarte populare și în rândul antrenorilor de fitness. Clasa are valoare 1 punct!

CLASELE DE BARRE

eficiente pentru arderea grăsimilor

Antrenamentul cu benzile elastice are un mare efect lipolitic, cuprinzând exerciții de durată și creșterea intensității treptat, astfel încât să genereze arderea grăsimilor.
Exercițiile se axează pe grupele mari de mușchi, fiind executate din poziții diferite, cu schimbarea centrului de greutate și a diferitei intensități generate de ajustarea benzii. Barre Bands este o metodă intensă de antrenament, cu focus pe “arsura musculară”, elongare și stretching pasiv. Tehnica elongării musculare și a stretching-ului pasiv, joacă un rol fantastic în remodelarea corporală și obținerea unui corp de dansatoare, deoarece se activează mușchii agoniști, care susțin exercițiul. Prin arsura musculara, Barre Bands crește densitatea fibrei musculare. Ca rezultat mușchii tăi devin flămânzi să ardă caloriile. Combinația dintre un antrenament intens și de rezistență, crește volumul de energie consumată cu fiecare ședință, având ca și consecință reducerea țesutului adipos.

BENEFICII ȘI AVANTAJE

BARRE BANDS

null

Protejează articulațiile

Avantajele folosirii benzilor elastice în cadrul antrenamentelor sunt multiple. Cel mai evident avantaj este că nu îți încarcă greutatea corporală şi nu iți solicită în plus articulaţiile. Adăugăm mai multă tensiune antrenamentului, astfel crește rezistența la efort și forța ligamentelor, tendoanelor și articulațiilor.
null

Exerciții complexe

Avantajul mecanic în folosirea benzilor elastice este faptul că rezistenţa este menţinută în fiecare segment al mişcării, chiar dacă se mişcă doar o parte a corpului tău. De exemplu, dacă faci exerciţii doar cu un braţ, celălalt se va încorda şi el pentru a opune rezistenţă şi pentru a ţine banda pe loc. Astfel, toţi muşchii sunt activi şi se încordează, fiecare fibră este solicitată.
null

Exerciții captivante

Sunt sute de exerciții pe care le putem face cu banda elastică, astfel că sigur nu ne vom plictisi.
Adăugarea benzilor elastice de rezistență claselor de barre, oferă un plus și o diversitate în executarea exercițiilor.
Antrenamentul cu benzile elastice este foarte variat, acest accesoriu simplu și ușor îți lucreaza tot corpul.
null

Exerciții anatomice

Deoarece benzile de rezistență nu lucreaza împotriva forței gravitaționale, ele sunt capabile să ofere o gamă mai largă de mișcări, permițându-ne să lucram în moduri în care nu am putea atunci cand folosim greutăți sau alte accesorii.
Benzile elastice sunt o modalitate excelentă pentru a adauga un plus de rezistență antrenamentului nostru.

Ești gata pentru Barre Fitness?

Pentru confortul tău și pentru a asigura o tehnică cât mai corectă, clasele se desfășoară cu locuri limitate. Te rugăm să îți faci programare online. Dacă ai întrebări, te rugăm să ne contactezi.

Te așteptăm cu drag!