BARRE FITNESS ACADEMY

DESPRE CONCEPTUL DE BARRE

Conceptul de Barre Fitness a apărut prima dată în anii 1940 când o dansatoare germană pe nume Lotte Berk a dezvoltat un antrenament folosind bara de balet, antrenament care se adresa în primul rând persoanelor cu probleme de spate. Ideea a fost să încorporeze terapiile de reabilitare cu practica ei de dansatoare pentru a fortifia musculatura spatelui în cadrul recuperării. După anul 2001 această mișcare a luat o amploare, devenind cel mai popular trend de fitness din Statele Unite.

despre-barre-1
despre-barre-2-1

BARRE FITNESS ACADEMY

De ce acest trend a devenit atât de popular și a câștigat adepți chiar și printre celebrități ca Madonna? Un motiv este că a dat rezultate și prin consecvență și o dietă sănătoasă, participanții obțin un corp bine definit.

Metoda Barre armonizează antrenamentele tradiționale de pilates, yoga, functional fitness, elemente de Kinetoterapie și mișcări de bază din balet, pentru un corp armonios și tonifiat. Deși există multe metode Barre dezvoltate, ideea de bază este aceeași; să combine știința fizioterapeuților cu modalitățile de alungire și întărire a musculaturii prin dans cu risc minim de accidentare. Acest aspect este principalul lucru căutat de femei în timpul antrenamentelor, deoarece doresc să devină mai puternice, însă să rămână feminine, să își crească rezistența cardiacă, să își îmbunătățească postura și să piardă în greutate și centimetrii.

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Exercițiile sunt efectuate într-o anumită ordine, alternând între partea frontală și dorsală a corpului, astfel încât se alungește o parte, iar musculatura opusă se întărește, îmbunătățind postura și aliniamentul. Creșterea intensității maximizează capacitatea de ardere a grăsimii.
De aceea Barre Fitness este unul dintre cele mai bune metode pentru a căpătă suplețea dorită, alungind postura.

BENEFICIILE

BARRE FITNESS

null

Antrenament delicat

Mișcările controlate la maximum din cadrul antrenamentelor, reduc presiunea asupra încheieturilor, tendoanelor, ligamentelor și coloanei vertebrale. Rezultatul este un organism realiniat, reechilibrat și o postură mai înaltă și mai suplă.

null

Experiență nu e necesară

Totul are un început, iar în timpul claselor de barre orice obstacol este depășit. Dacă ești îngrijorat că nu ai experiență în dans sau că nu vei ține ritmul, poți conta pe sprijinul instructorului. Orice persoană poate depăși momentele de la început cu puțin ajutor.

null

Îmbunătățește flexibilitatea

Prin stretching controlat, rezultă o rază de mișcare mult îmbunătățită. Clasele de barre dezvoltă doua aspecte importante, astfel că dobândind flexibilitate și rezistență, te poți bucura de o viată activă pentru mult timp, fără să ai grija accidentărilor.

null

Pierde în greutate și în centimetri

Totodată barre-ul te ajută să pierzi în centimetri și să remodelezi părțile corpului netonificate, ducând la un corp mai înalt și mai suplu. Vei construi fibră musculară, îți vei stimula metabolismul și vei produce mai multă energie consumând calorii.

null

Antrenează musculatura

Se folosesc pulsații continue cu intensitate ridicată. Mișcările tipice de barre cu amplitudine redusă, repetări multiple și pulsații, cunoscute și sub denumirea de izometrice, sunt concepute să obosească musculatura, iar mușchii vor fi tonifiați.

null

Rezultate rapide

În scurt timp vei vedea rezultatele acestui antrenament intens și vei observa schimbări în mai puțin de o lună, cum ar fi o postură îmbunătățită, coapse mai suple, brațe cizelate, un spate remodelat, un abdomen mai plat și un posterior mai ridicat.

Barre Fitness Academy

Primul factor important in Barre

 

Primul factor este legat de nervul conductor. Pentru majoritatea persoanelor sănătoase, creierul emite un semnal către mușchi pentru a se contracta. În cele mai multe din cazuri, mușchiul se contractă pentru perioade foarte scurte de timp, câteva secunde, maxim câteva minute, înainte să se reîntorcă la stadiul inițial de repaus. În acest stadiul se reenerginează, dar dacă este ținut în contracție continuu sau repetat, sistemul nervos obosește. Acest lucru face ca un număr mai mic de fibre musculare să devină active, rămânănd foarte puține ca să suporte toată tensiunea exercițiului.

Al doilea factor important in Barre

 

Al doilea factor este că musculatura ajunge la un anumit stadiu de oboseală, deoarece fibrele musculare rămân fără combustibil. Toți mușchii sunt hrăniți de anumite chimicale din celulele musculare, ceea ce permite mușchiului să se miște. Cu perioade lungi de contracție, mușchii se golesc și se contractă mai puțin eficient, cauzând o reacție de tremurătură a musculaturii. Așadar, mușchii tăi devin înfometați și obosiți. Cu timpul și cu mai multă practică, corpul se adaptează schimbărilor. Fibrele musculare devin mai lungi și mai puternice, iar sistemul nevos mai eficient. Vei observa o reducere a arsurii musculare și a tremurăturii, în schimb vei experimenta mișcări mai puternice și reducerea stării de oboseală, timp în care vei deveni acea barre-balerin/ă binedispus/ă și energic/ă care tânjește după mai mult. Nici o problemă pentru că exercițiile se pot complica continuu, poți adauga greutăți la glezne, din ce în ce mai grele.